NIEUWS

De Wit pakt Grand Slam goud in Abu Dhabi

De Wit pakt Grand Slam goud in Abu Dhabi

Frank de Wit heeft de Grand Slam in Abu Dhabi het goud gewonnen in zijn categorie U81kg. Het is zijn tweede Grand Slam overwinning en het brengt hem direct terug naar de wereldtop. Met de Grand Prix in Den Haag nog op komst is dit wederom een geweldige opsteker.

Het was een zoete overwinning na een toch teleurstellend verlopen WK in Boedapest in Augustus waar De Wit zevende werd. Maar vandaag in de Emiraten liep het zoals het moest lopen. De judoka uit Heemskerk won vijf duels en nam revanche in de finale op de Mongolier Uuganbaatar Otgonbaatar die hem op het WK in zijn laatste partij van voortgang onthield door hem min of meer zijn been af te klemmen. Nu was De Wit de hele wedstrijd dominant en maakte hij het na drie minuten op de grond af met een houdgreep.


 

Ook in de halve finale tegen Zebeda Rekhviashvili was de Nederlander niet in gevaar. Ook al is de Georgier een gevaarlijke tegenstander, ook nu was De Wit, net als op het WK de uiteindelijke winnaar, ware het niet in de golden score, de extra tijd.

De Wit wint goud in AbuDhabi

De Wit kwam in de halve finale door zeges op Kohei Kohagura uit de Filipijnen, Sagi Muki de nummer vijf de van de Olympische Spelen in Rio in het gewicht tot 73kg. Hij is dit jaar overgestapt. In de derde ronde moest de Canadees Etienne Briand eraan geloven.

DeWit-Judoheroes

Frank won vorig jaar in Abu Dhabi brons en pakt nu waardevolle punten voor de wereldranglijst.
Van 17-November is de Grand Prix The Hague. Kom Frank bekijken en check vast de video hieronder.

JudoInside.com Judo Results and news

Een wereldkampioen sponsoren?

Kijk snel verder en ontdek hoe ik mijn eerste doel al heb behaald. In Rio ben ik nóg sterker geworden. Dat was te zien bij de Grand Slam in Parijs waar ik mijn eerste grote goud behaalde, gevolgd door goud in Abu Dhabi bij de Grand Slam. Haak daarom nu aan als sponsor? In de sport draait het om de momenten en dit is ‘m. Kijk welke brands Frank al ondersteunen.

Word nu sponsor

frank_sponsor

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor