NIEUWS

Frank de Wit vijfde bij Grand Slam Ekaterinburg

Frank de Wit vijfde bij Grand Slam Ekaterinburg

Frank de Wit is vijfde geworden bij de Grand Slam in Ekaterinburg, Rusland. In de strijd om het brons had de Wit een lastige tegenstander in de Georgier Zebeda Rekhviashvili die maar liefst drie maal tot scoren kwam. De Wit loerde op die éne ippon die hem de zege moest brengen maar die bleef uit.

Het was de Georgier die 24 seconden voor tijd definitief toesloeg toen Frank hem naar buiten duwde en Rekhviashvili met een tiltechniek De Wit met ippon aftroefde. 

De Wit verloor zijn laatste twee duels. Hij bereikte de halve finale tegen Olympisch kampioen Khasan Khalmurzaev. Juist in die halve finale stond De Wit prima te judoen en hield hij de Olympisch kampioen van scoren af. In de golden score was het echter na een paar seconden gedaan toen de Rus met een linkse uchi-mata goed doorkwam en een wazari maakte. In de golden score telkt dan het eerste punt.

Daarvoor verloren de Armenier Andranik Chaparyan en de Georgier Kirakozashvili van de Nederlander. De Wit wist Chaparyan vroeg in de golden score te verslaan. 

Tegen Kirakozashvili had de Wit nog geen twee minuten nodig om zijn favoriete ko-soto uit te voeren. Genoeg voor de zege.

Voor het WK staan nog twee Grand Prixs op de internationale kalender in Cancun (MEX) en Hohhot (CHN) maar de Wit zal daaraan niet meedoen en zich via diverse trainingskampioen voorbereiden op het WK.

JudoInside.com Judo Results and news

Een wereldkampioen sponsoren?

Kijk snel verder en ontdek hoe ik mijn eerste doel al heb behaald. In Rio ben ik nóg sterker geworden. Dat was te zien bij de Grand Slam in Parijs waar ik mijn eerste grote goud behaalde, gevolgd door goud in Abu Dhabi bij de Grand Slam. Haak daarom nu aan als sponsor? In de sport draait het om de momenten en dit is ‘m. Kijk welke brands Frank al ondersteunen.

Word nu sponsor

frank_sponsor

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor