NIEUWS

De Wit focust op EK in april

De Wit focust op EK in april

Frank de Wit heeft bij de Grand Slam in Baku een zevende plaats gehaald. Natuurlijk zijn alle ogen gericht op de jonge Nederlander die schitterde bij de Grand Slam in Parijs. In Baku was het geen eenvoudige dag voor De Wit.

De eerste partij tegen Aleksej Nefedov ging goed, en De Wit probeerde diverse worpen uit. De Serviër liet op de grond een gaatje en De Wit haakte in om aan een sankaku te werken, die zat snel en de extra houdgreep hoefde maar twee seconden gehouden te worden want Nefedov tikte af.

De Iraniër Saeid Mollaei die uiteindelijk het zilver haalde in Baku was de tweede tegenstander. Frank: “De kwartfinale was op voorhand een lastige wedstrijd waar ik snel tegen een score opliep en hierdoor snel risico moest nemen wat verkeerd uitpakte.” 

De Wit in Baku

In de herkansing stond Attila Ungvari op de mat als tegenstander, een lastige baas. Frank reageert: “Tegen Ungvari heb ik al twee keer eerder tegen gestaan, 1 keer gewonnen en 1 keer verloren. Ik heb al een bepaalde periode last van een vinger waardoor ik moeite had om mijn pakking te maken en na enkele wazari’s  voor beiden, ging ik in de laatste halve minuut toch op mijn rug waardoor het toernooi voor mij klaar was met een zevende plaats.”

De Wit in Parijs

De focus voor De Wit, die vierde staat op de World Ranking en dus overal geplaatst is, ligt bij het EK in Warschau in April. De Wit: “Komende periode ga ik eerst twee weken trainen in Japan en daarna nog vier weken tot aan het EK in Polen!”

JudoInside.com Judo Results and news

Een wereldkampioen sponsoren?

Kijk snel verder en ontdek hoe ik mijn eerste doel al heb behaald. In Rio ben ik nóg sterker geworden. Dat was te zien bij de Grand Slam in Parijs waar ik mijn eerste grote goud behaalde, gevolgd door goud in Abu Dhabi bij de Grand Slam. Haak daarom nu aan als sponsor? In de sport draait het om de momenten en dit is ‘m. Kijk welke brands Frank al ondersteunen.

Word nu sponsor

frank_sponsor

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor