NIEUWS

De Wit debuteert met vijfde plaats op EK judo

De Wit debuteert met vijfde plaats op EK judo

Frank de Wit is vijfde geworden bij zijn EK debuut. De wereldkampioen junioren bereikte de kwartfinale door zeges op Cristian Bodirlau en Owen Livesey, maar Ivaylo Ivanov uit Bulgarije sneed hem de pas naar de halve finale af door een overwinning met een yuko en later ippon.

In de herkansing stuitte De Wit op de Belg Bottieau die hem in Samsun nog de bronzen medaille afsnoepte. Dat ging deze keer niet gebeuren, nu was De Wit oppermachtig en kwam niet in gevaar tegen de winnaar van de Grand van Düsseldorf.

Het geeft de groei aan die De Wit doormaakt, die voor niemand bang is. In de laatste strijd om het brons werd De Wit verrast door de Zweed Robin Pacek, een wedstrijd die hij normaal gesproken niet mag weggeven. Pacek overrompelde De Wit binnen een minuut met een o-uchi gari en kon daarna doorgaan op de grond en met een houdgreep maakte hij de klus met een sankaku af waar De Wit niet meer uitkwam. 

Onthutsing na zo’n grote kans op een debuut medaille, en toch maakt de Wit een goede groei door naar de top van Europa.

Bekijk de beste foto''''s van Frank

JudoInside.com Judo Results and news

Een wereldkampioen sponsoren?

Kijk snel verder en ontdek hoe ik mijn eerste doel al heb behaald. In Rio ben ik nóg sterker geworden. Dat was te zien bij de Grand Slam in Parijs waar ik mijn eerste grote goud behaalde, gevolgd door goud in Abu Dhabi bij de Grand Slam. Haak daarom nu aan als sponsor? In de sport draait het om de momenten en dit is ‘m. Kijk welke brands Frank al ondersteunen.

Word nu sponsor

frank_sponsor

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor