NIEUWS

De Wit sluit jaar positief af in Tokyo

De Wit sluit jaar positief af in Tokyo

Het laatste evenement dit jaar voor Frank de Wit zit erop. Tijd voor herstel, en terugkijken op het afgelopen jaar. In Tokyo sneuvelde Frank bij de Grand Slam tegen de nummer één van de wereld Avtandili Tchrikishvili die de Grand Slam later ook won.

In zijn eerste twee partijen echter won De Wit van de Filipijn Kodo Nakano op ippon binnen een minuut met zijn trademark beenworp. Vervolgens volgde de Zuid Afrikaan Dale Whittaker die halverwege de wedstrijd met ippon onderuit ging nadat hij al waza-ari  voor een heupworp tegen had gekregen. Ook weer de De Wit trademark ko-soto gake met zijn sterke bovenlichaam en de beenhaak, maar nu links werd de Zuid Afrikaan te veel. 

Frank zegt: "Ja het ging eigenlijk wel goed, de eerste twee wedstrijden gingen vrij simpel, zoals verwacht."

Tegen de uiteindelijk winnaar van de Grand Slam, de Georgiër Tchrikishvili moest De Wit zich strikt aan de opdrachten houden. Nadat De Wit al een yuko schade had opgelopen kreeg de 19-jarige Heemskerker een ippon tegen toen De Wit alles alles de kast haalden en de Georgiër op de rug vast had. Maar Tchrikishvili profiteerde van het risico en bracht De Wit naar de grond met een yuko en kwam direct in een muurvaste houdgreep terecht.

Frank over de wedstrijd:
"Tegen Tchrikishvili had ik mijn plan klaar en het ging ook super goed. Eerst wel een strafje tegen. Maar toen probeerde ik mijn sode te sturen en toen was het twijfel of het yuko voor hem was of voor mij. Maar ze gaven aan hem dus alle risico en kreeg ik 30 seconden voor tijd eem yuko tegen die resulteerde in ippon." 


Bekijk de video

Terugkijkend: "Helaas geen herkansing vandaag maar ik heb wel het gevoel dat ik steeds dichterbij kom bij deze toppers. Ik groei er naartoe en dus hou ik een positief gevoel over aan Tokyo en aan 2015."

Bekijk de resultaten van dit jaar.


JudoInside.com Judo Results and news

Een wereldkampioen sponsoren?

Kijk snel verder en ontdek hoe ik mijn eerste doel al heb behaald. In Rio ben ik nóg sterker geworden. Dat was te zien bij de Grand Slam in Parijs waar ik mijn eerste grote goud behaalde, gevolgd door goud in Abu Dhabi bij de Grand Slam. Haak daarom nu aan als sponsor? In de sport draait het om de momenten en dit is ‘m. Kijk welke brands Frank al ondersteunen.

Word nu sponsor

frank_sponsor

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor