NIEUWS

Nominatie NOS/NOC*NSF Young Talent

Nominatie NOS/NOC*NSF Young Talent

Frank de Wit is genomineerd voor een van de eretitels die op dinsdag 15 december tijdens het NOS│NOC*NSF Sportgala worden vergeven. Samen met ijshockeyer Daniël Sprong en zwemster Marrit Steenbergen zijn ze genomineerd in de categorie ‘Young Talent’.

Frank reageert verheugd vanuit Tokyo: “Ik ben super trots dat ik genomineerd ben! Ik vind het leuk dat judo nu voor de verandering positief in het nieuws komt en ik hoop dan natuurlijk ook te winnen.” De Wit werd in oktober wereldkampioen junioren in Abu Dhabi en realiseerde tevens de aansluiting met de senioren in één jaar met onder meer een bronzen plak bij de Grand Slam in Parijs, het meest prestigieuze toernooi ter wereld.

De Wit in Abu Dhabi

De Wit is momenteel in Tokyo op de Kokushihan universiteit om te knokken met Japanners. “Ja, de Georgiërs zitten hier ook en een aantal bekende Japanners. Het is hier echt knokken want als je denkt dat die gasten alleen maar mooi willen judoën, ze willen je namelijk ook in elkaar beuken als het even niet lukt.”

knokken met japanners


Een nominatie is dan een pleister op de wond? “Nou alleen maar mooi, ik heb niet zo’n last van die gasten, ik kan zelf ook wel een goed potje knokken dus ik vermaak me hier goed.”
De genomineerden voor het NOC*NSF gala zijn gekozen door een vakjury uit de sport, bestaande uit onder andere Pieter van den Hoogenband, Esther Vergeer en Leontien Zijlaard - van Moorsel. 

Frankde WIt in Parijs

“2015 was weer een prachtig jaar, met veel prestaties op WK-niveau,” aldus Jeroen Bijl, manager Topsport van NOC*NSF en voorzitter van de vakjury. “Het is altijd lastig om in elke categorie drie genomineerden aan te moeten wijzen en er zijn zoals gebruikelijk ook nu weer veel goede discussies gevoerd binnen de vakjury, waarbij iedereen zijn eigen visie en ervaring meebrengt. We beoordelen onder andere op criteria als prestatiedichtheid, niveau van een evenement en de mondialiteit van de sport op topniveau.” 
Er wordt gekeken naar de prestaties vanaf 1 december van het vorige jaar, tot en met 30 november van dit lopende jaar. De daadwerkelijke stemming vindt vlak voor de live tv-uitzending van het NOS¦NOC*NSF Sportgala op 15 december plaats. Sporters brengen hun stem uit op de sporters, net als de genodigde bondscoaches dat doen voor de coachprijs. Ook de vakjuryleden brengen dan hun stem uit. De stemmen van de sporters of coaches tellen voor vijftig procent mee in de uitslag, de stemmen van de vakjuryleden staan voor de overige vijftig procent.

Bekijk het jaar 2015 van Frank de Wit

JudoInside.com Judo Results and news

Een wereldkampioen sponsoren?

Kijk snel verder en ontdek hoe ik mijn eerste doel al heb behaald. In Rio ben ik nóg sterker geworden. Dat was te zien bij de Grand Slam in Parijs waar ik mijn eerste grote goud behaalde, gevolgd door goud in Abu Dhabi bij de Grand Slam. Haak daarom nu aan als sponsor? In de sport draait het om de momenten en dit is ‘m. Kijk welke brands Frank al ondersteunen.

Word nu sponsor

frank_sponsor

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor