NIEUWS

De Wit verliest in Qingdao van Toma

De Wit verliest in Qingdao van Toma

Frank de Wit is er niet in geslaagd de laatste acht te halen van de Grand Prix in Qingdao. In een loodzware pool won de Heemskerker zijn eerste ronde duel van de Griek Alexios Ntanatsidis, de wereldkampioen junioren van 2013.

Frank de Wit reageert vanuit Qingdao: Het ging de eerste partij tegen die Griek echt goed Ik had met hem getraind in Sochi en daar ging het niet echt goed, dus daar hebben we goed naar gekeken en ons tactisch plan op aangepast. Zo hebben we de wedstrijd binnen gehaald op straffen, vrij simpel.

De Wit tegen Toma

In de tweede ronde stuitte De Wit op Sergiu Toma (VAE). De ervaren Toma beslechtte dat duel met een yuko, waza-ari en ippon halverwege de wedstrijd. De Wit kreeg geen herkansing.

Frank zegt: "Tegen Toma die als eerste was geplaatst, wist ik van tevoren wel dat het een lastige partij ging worden. Maar we hadden samen met mijn coach Benito May een paar dingen afgesproken. Maar ik kreeg geen grip op hem. De dingen die we dachten dat wel kon gaan weerken, die lukten niet en ik liep al snel op een waza-ari. Met die yuko was ik het niet helemaal eens. Ik moest toen veel risico nemen waar ik hem overigens één keer echt onder controle had. Ik dacht toen te kunnen scoren, maar hij kon nét wegdraaien. Daarna liep ik te veel naar voren en kreeg ik een score tegen." 

De wit tegen Toma

Het volgende evenement is de Grand Slam van Tokyo, één van de mooiste toernooien ter wereld. Daarvoor wordt er nog getraind in Japan. 

JudoInside.com Judo Results and news

Een wereldkampioen sponsoren?

Kijk snel verder en ontdek hoe ik mijn eerste doel al heb behaald. In Rio ben ik nóg sterker geworden. Dat was te zien bij de Grand Slam in Parijs waar ik mijn eerste grote goud behaalde, gevolgd door goud in Abu Dhabi bij de Grand Slam. Haak daarom nu aan als sponsor? In de sport draait het om de momenten en dit is ‘m. Kijk welke brands Frank al ondersteunen.

Word nu sponsor

frank_sponsor

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor