NIEUWS

Frank de Wit WERELDKAMPIOEN

Frank de Wit WERELDKAMPIOEN

25-10-2015 Het blijft maar succes regenen bij WERELDKAMPIOEN Frank de Wit. De Nederlander heeft in Abu Dhabi de wereldtitel voor junioren gepakt in de categorie tot 81kg. De Wit is de tweede Nederlandse man ooit die de wereldtitel voor junioren wint. In 2006 won Marvin de la Croes de wereldtitel, nu is het de beurt aan de Wit die net als Kim Polling (2010) en Do Velema (2013) de hoogste junioren-eer krijgt.

Het warme Abu Dhabi lijkt een ideaal oord voor de internationale judo scene wat zowel het WK junioren als de Grand Slam van Abu Dhabi combineert in 10 dagen tijd. De Wit is als eerste geplaatst en wil zijn vorige WK ervaring uitwissen. In Miami werd toen in de eerste ronde verloren, maar vandaag is alles anders. 

gevolgd door de familie

Na vijf zeges is hij de nieuwe wereldkampioen. Zeges op de Iraniër Iman Nik Eghbal, de Fransman Aurelien Diesse en de Koreaan Lee Moon-Jin, de nummer drie van Azië. Niemand kon de Europees kampioen tegenhouden. Lee werd zelfs na 15 seconden aan de kant gezet. Bij het eerste contact werd Lee al gevloerd met een beenworp, één van de wapens van De Wit. Had hij de beelden van Parijs niet gezien?

In de halve finale was de Mongoliër Baterdene Bandikhuu op penalties verslagen. Net als in 2013 bij de kadetten lonkt de wereldtitel, toen werd Frank tweede, nu zou het anders gaan. Ondanks een Japanese tegenstander, want de Japanners zijn weer beresterk dit jaar. Sotaro Fujiwara wordt in de laatste minuut overgenomen met een yuko als resultaat. De wedstrijd lijkt in de tas te zitten als Frank op de grond tijd kan winnen. Met nog 45 seconden te gaan kan de rem er langzaam op. De Wit heeft tactisch veel geleerd en kan de pot uitverdedigen, alles voor de wereldtitel.

De vingers in de lucht en naar coach John van der Meer. GOUD met nog een jaar te gaan bij de junioren, luxe. Al is er volgend jaar geen WK ivm, de Olympische Spelen in Rio, ook geen verkeerd alternatief.

Op 1 November wachten familie en vrienden Frank op de voor de mooiste aankomst op Schiphol.

Eerst moet de knop nog even om voor de Grand Slam van Abu Dhabi.

ga naar de fotogallery

JudoInside.com Judo Results and news

Een wereldkampioen sponsoren?

Kijk snel verder en ontdek hoe ik mijn eerste doel al heb behaald. In Rio ben ik nóg sterker geworden. Dat was te zien bij de Grand Slam in Parijs waar ik mijn eerste grote goud behaalde, gevolgd door goud in Abu Dhabi bij de Grand Slam. Haak daarom nu aan als sponsor? In de sport draait het om de momenten en dit is ‘m. Kijk welke brands Frank al ondersteunen.

Word nu sponsor

frank_sponsor

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor