NIEUWS

Debuut in Parijs warm bad voor Frank de Wit

Debuut in Parijs warm bad voor Frank de Wit

Een week na zijn ervaring in Glasgow maakt Frank de Wit zijn absolute apotheose mee in het seniorn circuit. Frank pakt het brons in de mooiste judo Arena ter wereld. Het mooiste toernooi ter wereld, de Grand Slam van Parijs waar alleen de groten der aarde de medailles verdelen is goed voor Frank, Frank is niet goed voor zijn tegenstanders. Aangemoedigd door 13,000 knotsgekke judoliefhebbers is Bercy, sinds dit weekend, de nieuw geopende AccorArena, het walhalla voor de judoka.

De Wit heeft inmiddels een reputatie opgebouwd en staat dus op de kaart bij zijn tegenstanders. Daarom extra lastig, vooral ook tegen de kleinere tegenstanders. Bij zijn debuut is de Kaapverdiaan Mario Camoes zijn eerste tegenstander. Het kost de Nederlander drie minuten om Camoes te verslaan. Ook de lastige Moldaviër Valeriu Duminica wordt op penalties verslagen, een belangrijke zege. In de kwartfinale volgt de latere winnaar Shaxzod Sobirov (UZB) die na een minuut ippon maakt. In de herkansing komt de Wit traditioneel sterk terug, ook dat is een kwaliteit om die repechage finale te winnen. Tegen de Rus Stanislav Semenov wordt een ultieme krachtsinspanning beloont met ippon. De vuist wordt gebald naar de aanwezige fans. De Wit mag uitkomen in het final block van de IJF bij het belangrijkste toernooi.


In de strijd om het brons is de Spanjaard Adrian Nacimiento verrassend ver gekomen. Na vijf minuten blijkt een yuko genoeg voor de eindzege en brons in Parijs. Het hand kan op ’t hart, dit is Frank zijn podium.

Tijd voor een mooi plaatje met coach Benito May.

Frank en Benito Maij

JudoInside.com Judo Results and news

Een wereldkampioen sponsoren?

Kijk snel verder en ontdek hoe ik mijn eerste doel al heb behaald. In Rio ben ik nóg sterker geworden. Dat was te zien bij de Grand Slam in Parijs waar ik mijn eerste grote goud behaalde, gevolgd door goud in Abu Dhabi bij de Grand Slam. Haak daarom nu aan als sponsor? In de sport draait het om de momenten en dit is ‘m. Kijk welke brands Frank al ondersteunen.

Word nu sponsor

frank_sponsor

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor