NIEUWS

EK goud voor Frank de Wit in Oberwart

EK goud voor Frank de Wit in Oberwart

Frank de Wit heeft bij het EK voor junioren de Europese titel gewonnen! Samen met nog drie andere Nederlanders won Frank het goud, een unieke prestatie voor Nederland, voor het eerst sinds 1996 zo succesrijk.

Voor De Wit was een het geweldige opsteker na een vijfde plaats vorig jaar en een bekroning van het seizoen tot nu toe. Al had hij bij de junioren wel enkele wedstrijden gedraaid met brons (Coimbra) en goud (Kaunas) in de tas, nu was het menens in Oberwart waar de sterke Europese junioren in Oostenrijk waren verzameld voor de Europese titelstrijd. Een toernooi met mannen die zich bijna allemaal al bij de senioren laten gelden.

De wit kampioen

39 Mannen in de pool en Frank de Wit als tweede geplaatst in een veld waarin er wel twee favorieten ontbreken in vergelijking met vorig jaar: Igonikov is naar U90kg overgestapt en Europees kampioen Nemanja Majdov is geblesseerd. Maar in een sterk veld weet de Wit de lastige Georgiër Koba Mchedlishvili te verslaan als eerste tegenstander. Achtereenvolgens gaan ook Davyd Sukhyi (UKR) en Dorin Gotonoaga (MDA) er aan. In de halve finale wacht het Britse talent Stuart McWatt, een moeilijke partij die met penalties in het voordeel wordt beslist.

In de finale komt De Wit uit tegen de verrassende Moldaviër Nicon Zaborosciuc. De Moldaviërs werken aan een hele nieuwe ploeg sinds de succesvolle senioren in één klap genationaliseerd werden in de VAE. Zaborosciuc is één van die talenten. Maar in de finale had de Moldavier geen kans. In 25 seconden maakte Frank korte metten en eist hij het GOUD op in zijn categorie tot 81kg.

JudoInside.com Judo Results and news

Een wereldkampioen sponsoren?

Kijk snel verder en ontdek hoe ik mijn eerste doel al heb behaald. In Rio ben ik nóg sterker geworden. Dat was te zien bij de Grand Slam in Parijs waar ik mijn eerste grote goud behaalde, gevolgd door goud in Abu Dhabi bij de Grand Slam. Haak daarom nu aan als sponsor? In de sport draait het om de momenten en dit is ‘m. Kijk welke brands Frank al ondersteunen.

Word nu sponsor

frank_sponsor

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor