NIEUWS

Olympisch brons in Nanjing

Olympisch brons in Nanjing

18-8-2014 Bij de Youth Olympic Games in Nanjing heeft Frank de Wit een uiterst knappe bronzen medaille gewonnen. Op Olympisch niveau bij een evenement dat aan alle eisen voldeed om als jeugd Olympische Spelen te voldoen.

Top hal, verhoogd podium, helemaal aangekleed met Olympische boarding en een Olympisch dorp. Juist al die omstandigheden veranderen voor sommige judoka’s de situatie. Op dit niveau een medaille halen is geweldig. Niet in alle gewichten is het krachtenveld even sterk maar dat tot 81kg mag er zijn. Het goud ging naar de Rus Mikhail Igolnikov die Tamazi Kirakozashvili versloeg. Juist die Georgiër zat De Wit dwars in de halve finale.

Tevredenheid in Nanjing

In eerste instantie begon de dag als vanouds met zeges op regionaal talent Lo Yu-Hsuan en op de sterke Cubaan Ivan Felipe Silva Morales die De Wit al eens eerder versloeg. Ook nu trok De Wit aan het langste eind.

Gevolgd door de familie in het Zuid Oosten van China kon De Wit in de halve finale niet overtuigen, de Georgiër finishte de wedstrijd al na 47 seconden, tijd om terug te slaan. En dat deed Frank die in de strijd om het gewilde brons de sterke Montenegrijn Arso Milic te verslaan. Na 19 seconden was de zege voor De Wit, die gecoacht door John van der Meer een Olympische medaille op zak had.

de wit met de medaille

JudoInside.com Judo Results and news

Een wereldkampioen sponsoren?

Kijk snel verder en ontdek hoe ik mijn eerste doel al heb behaald. In Rio ben ik nóg sterker geworden. Dat was te zien bij de Grand Slam in Parijs waar ik mijn eerste grote goud behaalde, gevolgd door goud in Abu Dhabi bij de Grand Slam. Haak daarom nu aan als sponsor? In de sport draait het om de momenten en dit is ‘m. Kijk welke brands Frank al ondersteunen.

Word nu sponsor

frank_sponsor

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor