NIEUWS

European Cups bieden De Wit groei

European Cups bieden De Wit groei

01-06-2014 Dit seizoen is Frank de Wit actief in het Europese junioren circuit. Bij de European Cups waarvoor Frank geregeld wordt uitgenodigd bieden hem de wedstrijden om door te groeien naar het volgende niveau. Dit seizoen begon het in Maart in het Portugese Coimbra waar een bronzen plak werd opgehaald. De Nederlanders zijn traditioneel erg sterk bij dit toernooi, waar ook zus Caroline zilver pakt bij de dames U70kg.

Dit seizoen is Frank de Wit actief in het Europese junioren circuit. Bij de European Cups waarvoor Frank geregeld wordt uitgenodigd bieden hem de wedstrijden om door te groeien naar het volgende niveau. Dit seizoen begon het in Maart in het Portugese Coimbra waar een bronzen plak werd opgehaald. De Nederlanders zijn traditioneel erg sterk bij dit toernooi, waar ook zus Caroline zilver pakt bij de dames U70kg.

In Maart werd er brons gepakt bij de Masters in Bremen, geen EJU toernooi, maar wellicht nog veel sterker met veel Japanners, Duitsers en Kazachstaanse judoka’s. Een podium plaats is een goede bevestiging van de lijn omhoog.

Nadat Frank in februari zowel de Dutch Espoir U21 in Eindhoven alsook het NK op zijn naam schreef krijgt de Heemskerker meer kansen. Daarom werd hij ook uitgezonden naar St. Petersburg, een zwaar toernooi, eveneens met veel goede Japanners en Russen. De Wit haalde finale tegen wie anders dan Mikhail Igolnikov die de wedstrijd naar zich toe haalde. Zilver voor De Wit in een sterk veld. Bij de European Cup in het Roemeense Deva in mei wordt er brons gewonnen. De lastige Serviër Nemanja Majdov, de jongste van twee broers pakt de eindzege, zijn broer Stefan wordt vijfde. Voor de Wit rest er brons.
de wit in Cluj

In juni volgt de European Cup in Leibnitz. In het Oostenrijkse Burgenland wordt De Wit zevende bij dit juniorentoernooi. Het is een toernooi dat gekenmerkt wordt door een groot deelnemersveld waar opnieuw Mikhail Igolnikov het goud weet te pakken. Sterke Duitsers (Makatasaia/Gutsche) maar ook Japanners en de Serviër Majdov doen mee.


De volgende en laatste European Cup wordt die in het Poolse Wroclaw op 20 juli en alles staat in het teken van de voorbereiding op de Youth Olympic Games in Augustus.


De als tweede geplaatste Frank de Wit heeft in het West-Poolse Wroclaw het goud veroverd tot 81kg. De Wit was de winnaar in een poule van 47 judoka’s en rekende in de finale af met de Nederlander Rico Harder. Frank won al zijn vijf wedstrijden te beginnen tegen de Belg Gregory Dermaut, geen slechte judoka en misschien wel de moeilijkste wedstrijd van de dag. De Duitsers Toni Grohn en daaropvolgend Sandro Makatsaria werden beiden met ippon verslagen. In de halve finale volgde de Oostenrijker Maximilian Schneider die na 3 minuten een ippon op het scoreboard zag. In de finale was de wedstrijd in eerste instantie in het voordeel van Rico Harder maar De Wit bleef doorzetten met risico en scoorde halverwege de wedstrijd een verlossend punt wat hem zijn eerste European Cup zege opleverde. Weliswaar geen Russen, Serviërs of Japanners maar wel het eerste goud bij een European Cup. Met zes medailles brengt het De Wit in een mooi rijtje over 2014.

Bekijk de statistieken

JudoInside.com Judo Results and news

Een wereldkampioen sponsoren?

Kijk snel verder en ontdek hoe ik mijn eerste doel al heb behaald. In Rio ben ik nóg sterker geworden. Dat was te zien bij de Grand Slam in Parijs waar ik mijn eerste grote goud behaalde, gevolgd door goud in Abu Dhabi bij de Grand Slam. Haak daarom nu aan als sponsor? In de sport draait het om de momenten en dit is ‘m. Kijk welke brands Frank al ondersteunen.

Word nu sponsor

frank_sponsor

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor