NIEUWS

De Wit pakt zilver bij WK cadetten

De Wit pakt zilver bij WK cadetten

10-08-2013 De nummer twee van het EK Frank de Wit heeft op het WK in Fort Lauderdale, nabij Miami eveneens het zilver gepakt, maar dan op wereldniveau, een geweldige prestatie.

Niet zijn eeuwige rivaal Igolnikov was de finalist maar de verrassende Canadees Louis Krieber-Gagnon zat de Nederlander dwars in de finale. Met het zilver plaatst De Wit zich tevens voor de jeugd Olympische Spelen in Nanjing volgend jaar.

De wit met coach Van der Meer

Het WK had zoals verwacht een sterke bezetting. In de eerste ronde werd Lorenzo Perricone verslagen. De sterke Cubaan Ivan Felipe Silva Morales was van een ander, sterker, niveau, maar De Wit weet de krachtige Cubaan te verslaan. De Rus Turpal Tepkaev volgde in de kwartfinale van het WK, maar ook die werd overwonnen. In de halve finale wordt de Oostenrijker Marko Bubanja ingepakt, net als op het EK in juni dit jaar. De finale blijkt een pittige opgave voor de twee maanden oudere De Wit.

Bij Sheldon Rooks op bezoek


Nog nooit won Canada een wereldtitel, in geen enkele leeftijds category, bij dit WK won Jessica Klimkait het goud en de dag erop Krieber Gagnon. Frank wint het derde WK zilver ooit bij de kadetten voor Nederland. Nog nooit werd een Nederlander wereldkampioen bij dit toernooi dat sinds 2009 wordt gehouden. Demi Van Schijndel en Do Velema wonnen in 2011 zilver. Frank is de eerste man met een finaleplaats, al hadden we liever het goud zien blinken.

JudoInside.com Judo Results and news

Een wereldkampioen sponsoren?

Kijk snel verder en ontdek hoe ik mijn eerste doel al heb behaald. In Rio ben ik nóg sterker geworden. Dat was te zien bij de Grand Slam in Parijs waar ik mijn eerste grote goud behaalde, gevolgd door goud in Abu Dhabi bij de Grand Slam. Haak daarom nu aan als sponsor? In de sport draait het om de momenten en dit is ‘m. Kijk welke brands Frank al ondersteunen.

Word nu sponsor

frank_sponsor

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor