1-2 met Dennis van der Geest

Dennis: “Twee jaar geleden zei ik tegen vrienden van me die bekend zijn met de juniorenwereld: ‘Ik zie geen talent’. Telkens noemden ze de naam van Frank. Vanaf dat moment ben ik hem meer gaan volgen.”

Frank: “Op mijn vijftiende ben ik naar Kenamju gekomen om sneller beter te worden en de aansluiting met de top in mijn leeftijdscategorie te vinden. Alle goede judoka’s in Nederland komen hierheen. Ik zag het als een logische stap. Dennis was net gestopt. Ik was nog jong toen hij in 2005 wereldkampioen werd, maar ik heb de beelden later gezien op YouTube.”

Dennis: “Het is voor Frank belangrijk dat hij zich gaat optrekken aan jongens die nu op het hoogste niveau presteren, zoals Henk Grol, Dex Elmont en Noël van ’t End. Wat me in hem aanspreekt is zijn onverzettelijkheid. Hij kan scoren, maar wat net zo belangrijk is: hij wil niet vallen. Dat is een heel goede eigenschap.”

Frank: “Ik win mijn partijen vaak op het eind. Waar andere tegenstanders opgeven, blijf ik doorgaan. Als ik voel dat ze stuk gaan, geeft me dat nog meer energie.”

Dennis: “Ik sta niet als coach of trainer op de mat, maar we hebben elkaar wel eens kort gesproken rond Europa Cups van Kenamju. Dan gaf ik een kleine tip als het spannend werd."

Frank: “Mensen op de tribune kunnen wel zeggen: ‘Blijf rustig’, maar dat is makkelijk praten voor hen. Aanwijzingen aannemen van Dennis is veel makkelijker want hij heeft het allemaal al waargemaakt.”
sparren met Dennis
Dennis: “Op dit moment voelt de stap van de junioren naar de senioren best groot, maar die is kleiner dan je denkt. Je moet er alleen heel veel voor doen om die laatste stap te kunnen zetten. Soms word je er verdrietig van als je steeds door die grote gasten wordt gegooid, maar als je het vaak tegen ze opneemt, kruip je vanzelf naar dat topniveau toe. Het is een proces en daar zit Frank midden in.”

Frank: “Ik merk tijdens wedstrijden tegen judoka’s van richting de dertig jaar wel dat ze sterker zijn, maar het enige wat ik denk is: ballen uit je broek vechten en alles geven.”

Dennis: “In deze fase moet je gewoon veel wedstrijden judoën en ook nog een paar jaar de juniorentoernooien blijven doen. Alle medailles en prijzen die je kunt winnen, moet je meepakken. En verder snuffelen aan die seniorentoernooien. Door die partijen kun je grote stappen maken. Ik heb het ook meegemaakt toen ik de overstap maakte naar de zwaargewichten. In het begin had ik weinig te melden en kreeg ik na een paar gewonnen rondjes een doodgooi. Maar een jaar later was ik tweede van Europa en derde van de wereld. Er is nu nog een grote groep waar jij je kapot tegen knokt, maar straks ben je ineens die drempel over en win je makkelijk van die gasten.”

Frank: “Zo heb ik het ook ervaren toen ik net bij de junioren kwam. Na verloop van tijd ging ik steeds makkelijker winnen. Ik hoop dat het bij de senioren ook zo zal gaan en dat ik in de toekomst zoveel mogelijk grote toernooien op mijn naam kan schrijven.”

Dennis: “Je wordt niet zomaar tweede op het WK voor junioren. Er zit een goede kop op bij Frank. Hij heeft laten zien dat hij de kwaliteiten heeft om op het allerhoogste niveau te kunnen presteren. Maar het is zaak om gewoon stapje voor stapje beter te worden.”

Inmiddels is Frank de Wit WERELDKAMPIOEN bij de junioren. Die Dennis heeft er wel kijk op. Hij weet hoe dat voelt.

Bekijk hoe Dennis denkt over Frank, waar kan hij verbeteren?

JudoInside.com Judo Results and news

Een wereldkampioen sponsoren?

Kijk snel verder en ontdek hoe ik mijn eerste doel al heb behaald. In Rio ben ik nóg sterker geworden. Dat was te zien bij de Grand Slam in Parijs waar ik mijn eerste grote goud behaalde, gevolgd door goud in Abu Dhabi bij de Grand Slam. Haak daarom nu aan als sponsor? In de sport draait het om de momenten en dit is ‘m. Kijk welke brands Frank al ondersteunen.

Word nu sponsor

frank_sponsor

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor