NIEUWS

DERDE Masters Guangzhou

Zondag 16 december was het dan eindelijk zover, mijn laatste toernooi van 2018. Na een maand in Azië te zijn geweest was het dan ook bijna tijd om weer naar Nederland te gaan. Maar eerst tijd om als tweede geplaatste te beginnen aan het toernooi. Aan de Masters mogen de beste 16 van de wereld meedoen en een judoka van het organiserende land. Een sterke bezetting dus op dit toernooi.

Zevende Grand Slam Osaka

Maandag 19 november ben ik vertrokken naar Osaka voor de Grand Slam die hier gaat plaatsvinden. Voorheen was de Grand Slam in Tokyo maar dit jaar is het toernooi dus in Osaka. Na een lange reis, met een tussenstop in Taipei, kom ik vermoeid aan in het hotel. De voorbereidingen gaan nu beginnen.

ZILVER Grand Prix Den Haag

Donderdag 15 november ben ik met de auto richting Den Haag gegaan voor de Grand Prix die hier gaat plaatsvinden. Na twee goede toernooien, is het nu de tijd om in eigen land te gaan judoën. Als een van de ambassadeurs van het toernooi judo ik zaterdag 17 november mijn wedstrijden.

Kom jij ook naar Den Haag?

Zaterdag 17 november 2018 is mijn eerstvolgende toernooi. Dit keer zal ik niet met het vliegtuig afreizen naar het buitenland, maar stap ik de mat op in Den Haag. Een thuiswedstrijd dus!

BRONS Grand Slam Abu Dhabi

Vrijdag 26 oktober ben ik vertrokken naar Abu Dhabi voor de Grand Slam die hier plaats gaat vinden. Na mijn bronzen plak in Cancun heb ik een paar dagen rust gepakt om mij op te maken voor de Grand Slam van Abu Dhabi, waar ik vorig jaar van terugkeerde met een gouden plak. Na een lange reis kom ik vrijdag avond aan in mijn hotel.

BRONS Grand Prix Cancun

Dinsdag 9 oktober ben ik vertrokken naar Mexico voor de Grand Prix Cancun die hier gaat plaatsvinden. Na de grote teleurstelling van het WK, heb ik mij moeten herpakken en ben ik gedreven om dit goed te maken. Na een lange reis kom ik aan in het hotel en kan de voorbereiding beginnen. Eerst goed in het ritme komen.

Wereldkampioenschap Baku

Donderdag 20 september ben ik vertrokken naar Baku voor het wereldkampioenschap. Op zondag 23 september begin ik als de nummer 2 geplaatste van de wereldranglijst aan het toernooi. Ik heb een goede voorbereiding gehad en ben er klaar voor om te strijden op dit WK.

Grand Prix Budapest

Donderdag 9 augustus ben ik vertrokken naar Budapest voor mijn laatste Grand Prix als voorbereiding op de wereldkampioenschappen. Op zaterdag 11 augustus heb ik gestreden om de medailles in de arena waar ik vorig jaar nog een zevende plaats behaalde op de wereldkampioenschappen. Momenteel ben ik volop in voorbereiding voor het wereldkampioenschap in Baku, dus een mooi moment om te kijken hoe ik ervoor sta.

Update GS Ekaterinaburg & EK Tel Aviv

Een tijd is het stil geweest op mijn website, maar ik heb niet stilgezeten. Hieronder is een update te lezen van de twee toernooien die ik gedraaid heb, en een vooruitblik op mijn komende toernooien.

2018 begonnen met brons in Parijs

Vrijdag 9 februari ben ik vertrokken voor de eerste Grand Slam van het jaar, en wel niet de minste. Op zondag 11 februari zal ik strijden op het Toernooi de Paris, waar ik vorig jaar nog de gouden plak pakte in Bercy. Momenteel ben ik de leider van de WRL dus dit is een mooi toernooi om het jaar 2018 mee te starten.

Jaar afgesloten in stijl op de Masters in St. Petersburg

Vrijdag 15 december ben ik vertrokken naar St. Petersburg waar ik mij op ging maken voor het laatste toernooi van het jaar: de Masters. Hier doen de beste 16 van ieder gewicht mee. Ik ben de leider van de WRL, eens kijken of ik het jaar ook als nummer 1 af kan sluiten. Dit hangt ook af van hoe mijn concurrenten het vandaag doen.

Bronzen plak op de grand slam van Tokyo

Na mijn vijfde plek bij de Grand Prix in Den Haag en de Europacup teams in Ankara, ben ik 28 november vertrokken naar Tokyo. Als de leider van de wereldranglijst mocht ik hier 3 december aantreden op mijn laatste Grand Slam van het jaar. Met al 2 gouden Grand Slam medailles op zak was ik al heel erg tevreden, maar een medaille in Japan (het judoland!) zou toch wel een kroon op mijn werk van het afgelopen jaar zijn.

Team toernooi Golden League in Ankara zonder medaille

Frank De Wit was afgelopen week bij de Golden League, het EK voor clubteams in Ankara. Veel top atleten waren uitgenodigd om voor diverse teams uit te komen. Frank zijn team komt traditioneel uit voor een team uit Belgrado.

Frank de Wit vijfde bij Grand Prix Den Haag

Frank de Wit is bij de Grand Prix in Den Haag vijfde geworden. Niet het resultaat waar hij naar uit keek, maar het evenement op zich was een goede ervaring. Op zaterdag was het een vol huis en het publiek vloog van mat naar mat voor de vele Nederlanders. Maar voor Frank liep het verhaal toch anders.

De Wit pakt Grand Slam goud in Abu Dhabi

Frank de Wit heeft de Grand Slam in Abu Dhabi het goud gewonnen in zijn categorie U81kg. Het is zijn tweede Grand Slam overwinning en het brengt hem direct terug naar de wereldtop. Met de Grand Prix in Den Haag nog op komst is dit wederom een geweldige opsteker.

Eerste senioren titel voor De Wit

Frank de Wit heeft de Nederlandse titel behaald tot 90 kilogram. In Almere was De Wit oppermachtig met een uitsmijter in de finale waarin hij Bas van Empelen binnen 15 seconden op de rug had met een krachtige schouderworp.

Frank de Wit zevende op WK judo

Frank de Wit is zevende geworden op het WK judo in Boedapest en daar had vandaag toch meer in gezeten. De Wit verloor de partij omdat hij aftikte, ogenschijnlijk op een verwurging maar dat was totaal geen verwurging maar vanwege een beenklem. Frank de Wit was na afloop woest op de arbiter.

Voorbereiding Wereldkampioenschappen Budapest 2017

Na de Grand Slam van Rusland waar ik vijfde werd heb ik twee weken vakantie genomen om goed uitgerust te kunnen beginnen met de voorbereiding voor het WK in Budapest. Als voorbereiding op dat WK ben ik op een aantal buitenlandse trainingsstages geweest. Met een gedeelte van de Nederlandse WK-ploeg zijn we op conditionele week in Tenerife geweest. Vooral de 6 uur durende Mountainbike etappe was wel wat anders dan iemand op zijn rug gooien.

Frank de Wit vijfde bij Grand Slam Ekaterinburg

Frank de Wit is vijfde geworden bij de Grand Slam in Ekaterinburg, Rusland. In de strijd om het brons had de Wit een lastige tegenstander in de Georgier Zebeda Rekhviashvili die maar liefst drie maal tot scoren kwam. De Wit loerde op die éne ippon die hem de zege moest brengen maar die bleef uit.

De Wit kan met de besten mee op het EK

Frank de Wit is vijfde geworden op het EK in Warschau. Dezelfde positie als vorig jaar, maar stond stond Frank er wat anders voor, nu dus gemengde gevoelens. In de strijd om het brons werd verloren van Aslan Lappinagov uit Rusland.

De Wit focust op EK in april

Frank de Wit heeft bij de Grand Slam in Baku een zevende plaats gehaald. Natuurlijk zijn alle ogen gericht op de jonge Nederlander die schitterde bij de Grand Slam in Parijs. In Baku was het geen eenvoudige dag voor De Wit.

Via Dusseldorf naar een volgend hoogtepunt

Frank de Wit heeft in de eerste ronde van de Grand Prix in Düsseldorf verloren. Na zijn zege in Parijs had De Wit wel weer zin om op de mat te staan, maar de zaterdagochtend liep wat anders dan gedacht.

Sensationeel goud bij Grand Slam Paris

Frank de Wit heeft zichzelf een daverende verjaardags-verrassing bezorgd. De nog 20 jarige Arnhemmer heeft de belangrijkste Grand Slam van het jaar in Parijs op zijn naam geschreven, een plaats die alleen voor de groten der aarden is weggelegd.

2016: een schat aan ervaring rijker

Frank de Wit blikt terug op het afgelopen jaar. 2016 bracht hem een schat aan ervaring, met deelname aan de Olympische Spelen, dichterbij komen bij de top, en nieuwe sponsor. Lees meer in Frank's jaaroverzicht.

De Wit pakt brons bij Grand Slam in Abu Dhabi

Frank de Wit is terug in Abu Dhabi. De stad waarin hij vorig jaar de wereldtitel haalde organiseert nu de Grand Slam waar het vorig jaar, net na de wereldtitel, niet lukte. Een jaar later staat De Wit er een stuk gunstiger voor en wint uiteindelijk dan ook een belangrijke bronzen medaille.

Judo clinic op NK door Frank de Wit

In plaats van zelf te judoën kwam Frank de Wit toch in actie op het NK senioren in Almere. De Wit gaf een clinic aan de jeugd en daarna een handtekeningen sessie. Clinic partner en verse Nederlands kampioen U66kg Roy Schipper assisteerde Frank in de clinic.

Nieuwe seizoen begonnen in Arnhem

Na de Olympische Spelen die voor mij 9 augustus eindigde heb ik eerst even wat gas terug genomen en vakantie genomen en alles klaargemaakt om vanaf september te gaan beginnen met het nieuwe programma van de JBN op Papendal.

De Wit weet waar hij aan moet werken

Frank is er helaas niet in geslaagd om de eerste ronden door te komen bij zijn debuut op de Olympische Spelen. De Wit was ingedeeld in een pool of death met De Bulgaar Ivanov, en de Koreaan Lee Seung-Su, de nummer vijf van het laatste WK.

Voorbereiding op de Olympische Spelen

Frank de Wit is hard op weg naar wat het ultieme hoogtepunt moet worden van zijn carrière. De Olympische Spelen in Rio zijn bereikt, nu is het zaak om de details bij te slijpen.

De Wit als jongste mannelijke Nederlandse judoka ooit naar Rio

Nog maar drie jaar geleden judode hij bij de kadetten en pakte hij de zilveren medaille op de EK judo: de 20-jarige Frank de Wit. De judoka die uitkomt in de klasse tot 81 kilogram is de verrassendste naam in de Nederlandse olympische judoploeg.

Een zware dag judo in Almaty

Een bewogen dag voor Frank de Wit bij de Grand Prix van Almaty. Wat begon met een hoogtepunt eindigde met lege handen. Het was en zware dag met vijf duels: "één verkeerde pakking en je wordt afgestraft."

De Wit doet zich tekort in Baku

Wat een spectaculaire dag voor Frank de Wit bij de Grand Slam van Baku, maar wat een deceptie bij de afloop. De Wit vocht een unieke partij tegen wereldkampioen Takanori Nagase en leidde de wedstrijd na twee minuten riant met wazari. Maar de Wit deed zichzelf tekort door vijf seconden voor tijd de voorsprong weg te geven door Nagase door te laten komen, en eveneens een wazari op de borden kreeg.

De Wit debuteert met vijfde plaats op EK judo

Frank de Wit is vijfde geworden bij zijn EK debuut. De wereldkampioen junioren bereikte de kwartfinale door zeges op Cristian Bodirlau en Owen Livesey, maar Ivaylo Ivanov uit Bulgarije sneed hem de pas naar de halve finale af door een overwinning met een yuko en later ippon.

Frank de Wit vijfde bij rentree in Samsun

Frank de Wit is vijfde geworden bij de Grand Prix in Samsun in Turkije. In de strijd om het brons verloor De Wit op straffen van de Belg Joachim Bottieau. Zes weken na zijn rib blessure in Düsseldorf probeert de Nederlander weer in de punten te komen voor het laatste zetje voor kwalificatie voor de Spelen.

De Wit eindigt Düsseldorf met gebroken rib

Frank de Wit heeft bij de Grand Prix in Düsseldorf het kraakbeen van zijn 9-10e rib gebroken. De Wit startte uitstekend en won zijn eerste drie partijen maar in de kwartfinale tegen de Duitser Sven Maresch ging het na twee minuten fout.

Hongeren, suffen en dan snel naar de Italiaan

Judo is meer dan een gevecht op een mat. Een weekend uit het leven van een topjudoka, opgetekend door NRC verslaggever Dennis Meinema. De foto’s zijn van Benjamin Girette.

Een olympische medaille in 2020 is realistischer

Frank de Wit staat deze maand in het sportmagazine "Helden". Lees het interview hier en koop Helden als must have voor de judo liefhebber.

Nu wel brons in Sofia voor Frank

Bij de European Cup in Sofia is Frank de Wit derde geworden, een verbetering ten opzichte van vorig jaar waar Frank vijfde werd. Eén foutje tegen Dominic Ressel, en verder een aardig toernooi met vier overwinningen. In de strijd om het brons werd er gewonnen van teamgenoot Neal van de Kamer.

Rustperiode gepaard met plezier en krachttraining

De afgelopen tijd was het tijd om even wat gas terug te nemen. In 2015 zijn er veel toernooien zijn geweest en is er veel trainingsarbeid geleverd.

Tijd om terug te kijken op 2015

Frank de WIt heeft een mooi jaar gehad. Met de kerst geeft hem dat de gelegenheid even terug te kijken. Met diverse media had Frank de afgelopen dagen interviews

Frank de Wit tevreden na Sportgala

Frank de Wit was op het NOC*NSF Sportgala de vertegenwoordiger van het judo. De judoka was genomineerd in de categorie Young Talent maar werd niet verkozen. Zwemster Marrit Steenbergen werd door de jury gekozen, ze had diverse goede prestaties bij de senioren neergezet met een Europese titel en WK estafette zilver.

De Wit sluit jaar positief af in Tokyo

Het laatste evenement dit jaar voor Frank de Wit zit erop. Tijd voor herstel, en terugkijken op het afgelopen jaar. In Tokyo sneuvelde Frank bij de Grand Slam tegen de nummer één van de wereld Avtandili Tchrikishvili die de Grand Slam later ook won.

Nominatie NOS/NOC*NSF Young Talent

Frank de Wit is genomineerd voor een van de eretitels die op dinsdag 15 december tijdens het NOS│NOC*NSF Sportgala worden vergeven. Samen met ijshockeyer Daniël Sprong en zwemster Marrit Steenbergen zijn ze genomineerd in de categorie ‘Young Talent’.

De Wit verliest in Qingdao van Toma

Frank de Wit is er niet in geslaagd de laatste acht te halen van de Grand Prix in Qingdao. In een loodzware pool won de Heemskerker zijn eerste ronde duel van de Griek Alexios Ntanatsidis, de wereldkampioen junioren van 2013.

Nieuwe website, nieuwe kansen

Welkom op mijn site! Hier kun je alles lezen over mijn wedstrijden, mijn aanstaande evenementen en mijn prestaties tot nu toe. Bedankt voor alle support die ik voel.

Het kwartje valt soms anders

31-10-2015 Maar liefst 53 judoka’s zijn in Abu Dhabi voor de Grand Slam, sommigen uit het junioren circuit overgebleven zoals Frank de Wit, de meeste nieuw ingevlogen.

Frank de Wit WERELDKAMPIOEN

25-10-2015 Het blijft maar succes regenen bij WERELDKAMPIOEN Frank de Wit. De Nederlander heeft in Abu Dhabi de wereldtitel voor junioren gepakt in de categorie tot 81kg. De Wit is de tweede Nederlandse man ooit die de wereldtitel voor junioren wint. In 2006 won Marvin de la Croes de wereldtitel, nu is het de beurt aan de Wit die net als Kim Polling (2010) en Do Velema (2013) de hoogste junioren-eer krijgt.

Debuut in Parijs warm bad voor Frank de Wit

Een week na zijn ervaring in Glasgow maakt Frank de Wit zijn absolute apotheose mee in het seniorn circuit. Frank pakt het brons in de mooiste judo Arena ter wereld. Het mooiste toernooi ter wereld, de Grand Slam van Parijs waar alleen de groten der aarde de medailles verdelen is goed voor Frank, Frank is niet goed voor zijn tegenstanders. Aangemoedigd door 13,000 knotsgekke judoliefhebbers is Bercy, sinds dit weekend, de nieuw geopende AccorArena, het walhalla voor de judoka.

Geen whiskey voor De Wit in Glasgow

Frank de Wit is bij de European Open in Glasgow vijfde geworden. Het was zijn derde Euro Open dit jaar. Eerder werd er brons gehaald in Cluj en een vijfde plaats in februari in Sofia.

EK goud voor Frank de Wit in Oberwart

Frank de Wit heeft bij het EK voor junioren de Europese titel gewonnen! Samen met nog drie andere Nederlanders won Frank het goud, een unieke prestatie voor Nederland, voor het eerst sinds 1996 zo succesrijk.

De Wit stuit te vroeg op wereldkampioen Tchrikishvili

24-8-2015 Na diverse trainingskampen in de zomer mag Frank de Wit zich bewijzen bij het WK in Astana. De loting is echter niet zo fraai. De wereldkampioen Avtandil Tchrikishvili is de eerste tegenstander, op zich mooi, maar iets te vroeg.

Een frustrerende ervaring in Budapest

14-6-2015 Bij de Grand Prix van Budapest heeft Frank de Wit in de eerste ronde verloren van de Hongaarse publiekslieveling Attila Ungvari, broer van Miklos die de category U73kg wint.

Brons in Roemenië en 5 duels in de tas

31-5-2015 Bij de European Open in Cluj, in het Noordwesten van Roemenië, pakt Frank de Wit een prima bronzen plak. Bij dit senioren toernooi weet de Nederlander vijf duels te draaien, nooit verkeerd voor een junior van 19. Met 40 man is dit, zoals vaak, het drukst bezette gewicht.

De Wit maakt indruk in Zagreb

In mei gaat het senioren circuit onverminderd door en staat de derde Grand Prix op het programma. Frank de Wit maakt indruk in de Kroatische hoofdstad Zagreb.

De Wit bouwt junioren seizoen op

Frank de Wit die, je zou het bijna vergeten, nog junior is, draait zoals het hoort zijn potjes in het junioren circuit, ondanks de indrukwekkende snuffelstages bij de senioren draaft De Wit op bij de European Cup in Coimbra.

Eén potje judo in Samsun

29-3-2015 Bij de Grand Prix in Samsun is Frank de Wit in de eerste ronde gestuit op het Russische super talent Khasan Khalmurzaev. De Rus heeft een indrukwekkende loopbaan als cadet en junior met Europese titels als cadet en junior en hij was in 2009 al de eerste wereldkampioen bij de cadetten.

Frank ervaart Grand Prix niveau in Düsseldorf

20-2-2015 Eén van de sterkste Grand Prixs binnen de IJF World Tour is de Grand Prix van Düsseldorf. Lekker dichtbij en dus live te volgen voor veel Nederlanders.

Europese actie bij European Open Sofia

8-2-2015 Bij het debuut bij de senioren is Frank de Wit vijfde geworden bij de European Open in Sofia. Een senioren toernooi van de EJU. De Wit is goed opgewarmd met een senioren zege in Visé een week ervoor bij de Belgische Open.

Afsluitingsfeestje met Kenamju tegen topteam

19-12-2014 De European Club Championships is een feest, in Hoofddorp organiseert Kenamju deze Europa Cup dag en De Wit staat naast Guillaume Elmont in de equipe van de Haarlemmers.

Vijfde plek bij EK junioren

20-9-2014 Bij het EK voor junioren is Frank de Wit vijfde geworden. De nummer drie van de Olympische Spelen en vice-wereldkampioen moest in de strijd om het brons Stefan Majdov voor laten gaan.

Olympisch brons in Nanjing

18-8-2014 Bij de Youth Olympic Games in Nanjing heeft Frank de Wit een uiterst knappe bronzen medaille gewonnen. Op Olympisch niveau bij een evenement dat aan alle eisen voldeed om als jeugd Olympische Spelen te voldoen.

European Cups bieden De Wit groei

01-06-2014 Dit seizoen is Frank de Wit actief in het Europese junioren circuit. Bij de European Cups waarvoor Frank geregeld wordt uitgenodigd bieden hem de wedstrijden om door te groeien naar het volgende niveau. Dit seizoen begon het in Maart in het Portugese Coimbra waar een bronzen plak werd opgehaald. De Nederlanders zijn traditioneel erg sterk bij dit toernooi, waar ook zus Caroline zilver pakt bij de dames U70kg.

De Wit pakt zilver bij WK cadetten

10-08-2013 De nummer twee van het EK Frank de Wit heeft op het WK in Fort Lauderdale, nabij Miami eveneens het zilver gepakt, maar dan op wereldniveau, een geweldige prestatie.

Brons voor De Wit bij EYOF Utrecht

18-7-2013 Frank de Wit heeft een mooie bronzen plak overgehouden bij de EYOF in Utrecht. De 17-jarige Heemskerker versloeg zijn eerste drie tegenstanders, maar verloor zijn halve finale tegen de Georgiër Leso Kvirikashvili. In de strijd om het brons kwam Frank goed terug met een zege op Gregor Kocmut. Een mooie ervaring in de Olympisch aangeklede hal, en dat in Nederland. De hele familie kwam dan ook kijken.

Zilver bij EK voor kadetten in Estland

23-6-2013 Bij zijn eerste Europese kampioenschap heeft Frank de Wit een zilver medaille gewonnen. In Tallinn, Estland verloor De Wit van de vooralsnog ongrijpbare Rus Mikhail Igolnikov. Daarvoor wist Frank echter vier duels te winnen.

JudoInside.com Judo Results and news

Een wereldkampioen sponsoren?

Kijk snel verder en ontdek hoe ik mijn eerste doel al heb behaald. In Rio ben ik nóg sterker geworden. Dat was te zien bij de Grand Slam in Parijs waar ik mijn eerste grote goud behaalde, gevolgd door goud in Abu Dhabi bij de Grand Slam. Haak daarom nu aan als sponsor? In de sport draait het om de momenten en dit is ‘m. Kijk welke brands Frank al ondersteunen.

Word nu sponsor

frank_sponsor

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor