Over Frank de Wit

Samen in ZagrebIk ben begonnen met judo toen ik 5 jaar oud was bij een sportschool in Beverwijk. Mijn broer Jan zat op judo en ik vond het leuk om te kijken, zelfs zo leuk dat ik er zelf ook op ben gegaan. Sporten is sowieso iets wat ik altijd al graag heb gedaan. Naast judo heb ik ook nog een tijdje gevoetbald bij de plaatselijke vereniging ADO 20 in Heemskerk. Toen ik meer ging trainen voor het judo werd het naast mijn huiswerk van de middelbare school erg druk. Ik moest dus kiezen. Ik was al Nederlands kampioen geworden en de keuze viel toen op judo. Ik had wel door dat een individuele sport beter bij mij past dan een teamsport.

Ik ben opgegroeid in een gezin waarin ik de jongste ben van vier kinderen. Zo heb ik twee zussen en een broer, we schelen allemaal zo’n beetje twee jaar. Van mijn vaders kant heb ik een grote familie en bijna iedereen woont net als ik in Heemskerk. Mijn familie leeft erg mee met mijn sportprestaties. Zo gaan mijn ouders vaak mee naar wedstrijden om deze live bij te wonen. De rest volgt dit dan graag via het internet.

Ondanks dat ik het liefste judo, heb ik toch ook al wat jaartjes op school doorgebracht. Mijn VMBO-TL diploma heb ik in 2012 behaald en toen ben ik doorgegaan met een MBO 4+ opleiding aan het Euro College in Amsterdam. Deze opleiding heb ik begin 2015 afgerond. Op dit moment focus ik mij volledig op judo, maar in de toekomst zou ik graag een HBO opleiding afronden. De juiste studie heb ik nog niet gevonden, maar ik ben hier hard mee bezig.

Nadat ik de eerste bekers bij de pupillen had gehaald, ben ik overgestapt naar Ben Rietdijk Sport in Velserbroek. Hier heb ik mij verder ontwikkeld als judoka, maar de aansluiting bij de internationale top heb ik gekregen nadat ik de overstap heb gemaakt naar Kenamju in Haarlem in 2011. Onder leiding van John van der Meer heb ik grote stappen gemaakt en de eerste medailles op eindtoernooien gehaald.

In 2015 heb ik mezelf een beetje verrast. Het plan was om de eerste toernooien bij de senioren te gaan draaien. Maar dat er na de vijfde plek bij de European Open in Sofia, een Grand Prix en Grand Slam medaille zou volgen had ik nog niet verwacht. Mede door mijn goede samenwerking met Benito Maij heb ik deze snelle aansluiting gevonden. Ook ben ik sinds een jaar aan het krachttrainen bij Jorden Bres, de fysieke verbeteringen hebben zijn vruchten al afgeworpen bij de afgelopen toernooien. Zeker bij het seniorentraject is deze extra kracht belangrijk geweest. Het doel om Europees- en Wereldkampioen junioren te worden is reeds behaald. Het doel qua deelname voor de Olympische Spelen in 2016 is behaald, al liep het sneller af dan gehoopt. Bij de Grand Slam in Abu Dhabi een prima bronzen plak gehaald en daar kan ik weer mee verder. Dus nu doorpakken nog EK clubs en dan op naar 2017 via het trainingskamp in Mittersil en later door naar de Grand Slam van Parijs om daar de boel op te schudden.

Naast het vele trainen, kijk ik graag een filmpje of serie. Ook ga ik graag met mijn vrienden op stap, als mijn schema het toelaat. Ook is een grote bezigheid van mij om mijn broer lastig te vallen. Hij is fysio bij Medicort in Naarden en zorgt ervoor dat ik voor en na mijn toernooien zo fit mogelijk blijf.

Wil je contact met Frank?

Wil je in contact komen met Frank? Of wil je hem misschien gaan sponsoren? Je kunt hem vrijblijvend mailen op info@frankdewitjudo.nl of ga naar contact.


Ga naar contact

Sparren met Dennis van der Geest

Dennis: “Op dit moment voelt de stap van 
de junioren naar de senioren best groot, 
maar die is kleiner dan je denkt. Je moet 
er alleen heel veel voor doen om die 
laatste stap te kunnen zetten. Soms word 
je er verdrietig van als je steeds door die 
grote gasten wordt gegooid, maar als je 
het vaak tegen ze opneemt, kruip je 
vanzelf naar dat topniveau toe. Het is een 
proces en daar zit Frank midden in.”

Dennis van der Geest

Lees de volledige 1-2 met Dennis van der Geest

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor