Frank de Wit -81 KG

Derde Masters Guangzhou

De nummer twee van de wereldranglijst

frank_medal

Over Frank

Ik ben begonnen met judo toen ik 5 jaar oud was bij een sportschool in Beverwijk. Mijn broer Jan zat op judo en ik vond het leuk om te kijken, zelfs zo leuk dat ik er zelf ook op ben gegaan. Sporten is sowieso iets wat ik altijd al graag heb gedaan. Naast judo heb ik ook nog een tijdje gevoetbald bij de plaatselijke vereniging ADO 20 in Heemskerk. Toen ik meer ging trainen voor het judo werd het naast mijn huiswerk van de middelbare school erg druk. Ik moest dus kiezen. Ik was al Nederlands kampioen geworden en de keuze viel toen op judo.

Lees meer over Frank

Het laatste judo nieuws

Hieronder vindt u het laatste judo nieuws.

DERDE Masters Guangzhou

Zondag 16 december was het dan eindelijk zover, mijn laatste toernooi van 2018. Na een maand in Azië te zijn geweest was het dan ook bijna tijd om weer naar Nederland te gaan. Maar eerst tijd om als tweede geplaatste te beginnen aan het toernooi. Aan de Masters mogen de beste 16 van de wereld meedoen en een judoka van het organiserende land. Een sterke bezetting dus op dit toernooi.

Zevende Grand Slam Osaka

Maandag 19 november ben ik vertrokken naar Osaka voor de Grand Slam die hier gaat plaatsvinden. Voorheen was de Grand Slam in Tokyo maar dit jaar is het toernooi dus in Osaka. Na een lange reis, met een tussenstop in Taipei, kom ik vermoeid aan in het hotel. De voorbereidingen gaan nu beginnen.

ZILVER Grand Prix Den Haag

Donderdag 15 november ben ik met de auto richting Den Haag gegaan voor de Grand Prix die hier gaat plaatsvinden. Na twee goede toernooien, is het nu de tijd om in eigen land te gaan judoën. Als een van de ambassadeurs van het toernooi judo ik zaterdag 17 november mijn wedstrijden.

Kom jij ook naar Den Haag?

Zaterdag 17 november 2018 is mijn eerstvolgende toernooi. Dit keer zal ik niet met het vliegtuig afreizen naar het buitenland, maar stap ik de mat op in Den Haag. Een thuiswedstrijd dus!

BRONS Grand Slam Abu Dhabi

Vrijdag 26 oktober ben ik vertrokken naar Abu Dhabi voor de Grand Slam die hier plaats gaat vinden. Na mijn bronzen plak in Cancun heb ik een paar dagen rust gepakt om mij op te maken voor de Grand Slam van Abu Dhabi, waar ik vorig jaar van terugkeerde met een gouden plak. Na een lange reis kom ik vrijdag avond aan in mijn hotel.

BRONS Grand Prix Cancun

Dinsdag 9 oktober ben ik vertrokken naar Mexico voor de Grand Prix Cancun die hier gaat plaatsvinden. Na de grote teleurstelling van het WK, heb ik mij moeten herpakken en ben ik gedreven om dit goed te maken. Na een lange reis kom ik aan in het hotel en kan de voorbereiding beginnen. Eerst goed in het ritme komen.

Wereldkampioenschap Baku

Donderdag 20 september ben ik vertrokken naar Baku voor het wereldkampioenschap. Op zondag 23 september begin ik als de nummer 2 geplaatste van de wereldranglijst aan het toernooi. Ik heb een goede voorbereiding gehad en ben er klaar voor om te strijden op dit WK.

Grand Prix Budapest

Donderdag 9 augustus ben ik vertrokken naar Budapest voor mijn laatste Grand Prix als voorbereiding op de wereldkampioenschappen. Op zaterdag 11 augustus heb ik gestreden om de medailles in de arena waar ik vorig jaar nog een zevende plaats behaalde op de wereldkampioenschappen. Momenteel ben ik volop in voorbereiding voor het wereldkampioenschap in Baku, dus een mooi moment om te kijken hoe ik ervoor sta.

Frank IS de jongste NEDERLANDSE MANNELIJKE JUDOKA op de spelen ooit!


Word nu sponsor